Julmiddag 2025 – 9 december

Varmt välkomna till Förvaltarföreningens julmiddag den 9 december.

I år landar vi på anrika Ulriksdals Värdshus där ett dignande julbord står uppdukat för oss.
Alla smaker är väl representerade i klassisk miljö där vi återigen får möjlighet att träffa gamla och nya vänner.

När? Tisdag 9 december, kl. 18.30 – 21.00
Var? Ulriksdals Värdshus
Hur? Anmälan sker på ”Mina sidor”, begränsat antal platser. Svar senast 25/11 (ange ev. allergier vid anmälan). Anmälan är bindande.
Kostnad: 1760 kr, då ingår välkomstglögg, garderob och kaffe. Dryckespaket enligt nedan ingår också.

Varmt välkomna!
/Styrelsen

Första serveringen – sill och strömming

Inlagd sill
Flädersill
Grillad citron- och yoghurtsill
Norröna Matjesill
Tomat- och chilisill med libbsticka
Senapssill
Kräftströmming
Dill- och Svedjanostsill
Gravad strömming med sikrom och pepparrot
Stekt inlagd strömming
Sillsallad
Gubbröra
Inlagd svamp
Senapsinlagd aubergin
e
Tomat- och chiliaubergine
Vörtbröd
Kavring
Honungsknäcke
Skedvi knäckebröd
Smör
Brynt smör
Prästost
Kryddost
Rödlök och gräslök
Hackat ägg
Gräddfil
Kokt potatis
Andra serveringen – Kall och rökt fisk

Gravad lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax
Inkokt lax
Varmrökt makrill med rökt majonnäs och
libbsticka
Lax- och skaldjurspaté med forellrom
Gravad morot med dill
Ägghalvor med majonnäs och stenbitsrom
Hovmästarsås
Sauce verte
Löjromssås med fänkålspollen
Citron- och rapsmajonnäs
Tredje serveringen – Grönt

Cruditésallad med chilivinägrette
Inlagd blomkål med frökrisp och persilja
Rödbetor med svarta vinbär
Potatissallad med äpple, purjolök och kapris
Rödbetssallad
Waldorfsallad







Fjärde serveringen – Kallskuret

Julskinka från Esplunda Gård
Rökt lammfiol
Rökt vildsvinsstek
Lufttorkad skinka från Dalsjöfors
Pressylta
Kalvsylta
Munsökorv
Lufttorkad salami från Nibble gård
Kycklingpaté
Ulriksdals leverpastej
Skånsk senap
Originalsenap
Ulriksdals julsenap
Ulriksdals äppelmos
Curryremoulad
Cornichons
Cumberlandsås
Femte serveringen – Småvarmt

Köttbullar
Prinskorv från Mälarchark
Glacerad fläsksida
Ulriksdals julkorv
Rödkål
Grönkål stuvad med muskot
Janssons frestelse
Omelett med champinjoner
Kålrotslåda
Kikärtskroketter med kummin och fänkål
Stekt rödkål med blodgrape och pumpakärnor
Brysselkål med chili, curry, lök och russin
Blodpudding med äpple, lingon och bacon
Kalkon i gräddsås med krutonger och ädelost
Rostade palsternackor med brynt smör,
citron och solrosfrö

Sjätte serveringen – Ost

Stilton
Cheddarost
Wrångebäcksost
Den Hvide Dame
Sivans gräddädel
Fikonmarmelad
Grön tomatmarmelad
Frukt- och nötbröd
Saltiner
Finncrisp
Torkade fikon
Torkade dadlar
Vindruvor
Dryck

2 x Mariestads julebrygd
1 x 4cl snaps
1 x Glas Glas Mont-Redon Côte-du-Rhône Réserve, Fr